Kirstine Roepstorff: HYDRA

  • Hydra Udefra Web HYDRA blev indviet i december 2020. Med tiden vil muren blive begrønnet af planter, der næres gennem regnvand fra kobberkarret på taget.

Parkeringshuset som blikfang og mødested

I december 2020 åbnede et parkeringshus med et kunstnerisk udtryk af internationalt format i Kanalbyen. Den kunstneriske bearbejdning var her lagt i hænderne på den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.

Parkeringshuset indhylles i stemning, og via store grønne kar på husets tag, i stil med regnvandsbeholdere, skabes en bevægelse af vand ned over huset, så der på den måde gives liv og blødhed til den hårde beton og til de planter, som med tiden vil begrønne facaden. 

Som en del af værket er der monteret et stort øje i glasmosaik, som skaber en sanselig effekt med spil af farver og skygger, der har forskellige udtryk hen over døgnets timer.

Værket har fået navnet HYDRA, et navn, der er inspireret af både vandet i Kanalbyen og modet til at drømme.

DSC1284 1200Px

Finansiering

  • A. Enggaards A/S
  • Arbejdernes Landsbank
  • Beckett Fonden
  • Den Jyske Kunstfond
  • Ewii
  • Ny Carlsbergfondet
  • Statens Kunstfond

Samarbejdspartnere

Statens Kunstfond, A. Engaard A/S, Kanalbyen i Fredericia.

Web Hydra
P-hus med kæmpeøje, planter og rislende vand

Et gigantisk glasøje af farvet mosaik overvåger nu den nye bydel Kanalbyen i Fredericia. Øjet udgør sammen med planter og rislende vand Kirstine Roepstorffs kunstværk HYDRA, som går helt i ét med et p-hus af samme navn.

Close Up Øjet Visualisering
Gigantisk øje i glasmosaik skal våge over Kanalbyen

Nu starter realiseringen af Kirstine Roepfstorffs kæmpeinstallation i form af et parkeringshus i Fredericias nye kanalby. Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet er det blevet muligt at opføre et markant ’øje’ i farvet glas som en del af værket.

Facaden Set Fra Nord 800Px (1)
Kanalbyen samarbejder med verdenskendt dansk kunstner

Et parkeringshus med et kunstnerisk udtryk af internationalt format. Det bliver om et års tid et stærkt blikfang i Kanalbyen i Fredericia. Her er den kunstneriske bearbejdning af bydelens kommende p-hus lagt i hænderne på den verdenskendte, danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff.

Boliger nær Hydra

Baadhusene 2
Bådhusene
Lejeboliger i intime, grønne omgivelser mellem by og hav.
Langebro Kreditering Joan
Langebro
Ejer- og lejelejligheder ved kajkanten