På Bedding

  • Baad Baenke Kanalbyen%20(1)
Langebro Pier

Kunstner og keramiker Gunhild Aaberg har trådt sine barnesko her i Fredericia. Hendes værk – havebænkene – er inspireret af området og bådene på havnen, som hun plejede at sidde på som barn.

I Gunhild Aabergs barndom så området meget anderledes ud, end det gør i dag. Havnen var et travlt industriområde med rygende skorstene, togstation og den helt særlige lugt af tjære og mønje.

Lige her, hvor du står nu, lå byens største arbejdsplads, Fredericia Skibsværft. Arbejdet med skibene foregik i en gigantisk tørdok i form af en grav i jorden.

Tørdokken er i dag dækket til, og sidste rest fra den gamle erhvervshavn er slæbestedet, som i dag bruges af kajakroere, der skal på tur på Lillebælt.

Er du bekendt med ordet ’bedding’?

- En ’bedding’ er den konstruktion et skib står på, mens det bliver bygget. Se også, hvordan havnebænkene står på et fundament af klodser.

Folk, der kommer på molen, kan bruge havnebænkene, som de vil. Til at lege på eller sidde på. Det er et godt sted, for der er ofte marsvin på besøg lige ud for molen. Bænkene bliver også brugt som træningsredskab, når Fredericia Crossfit lader dem indgå i en slags forhindringsbane, hvor medlemmerne kan træne puls og styrke.

Endelig må man også gerne bare nyde synet, for bænkene er også skabt for at give området et visuelt løft og et særpræg.

Læs evt. mere om kunstneren her.

Nu skal du finde 'Kajens Grammatik'
18213 09

Fortsæt langs kajen mod lystbådehavnen.

Når du nærmer dig bunden af lystbådehavnen, kan du se en gruppe gamle huse i forskellige farver på din venstre side. Det var her, Gunhild Aaberg boede som barn.

Når du når til Cafe Mums i bunden af havnen, drejer du til højre og følger Frederiks Kanal. Kig efter de farvestrålende master.