Oplev Kanalbyen i sommerferien

  • Is Sus Pedersen Bubble Waffles! Ishuset Fredericia er en af årets sommernyheder i Kanalbyen @annesettechristine
Is, kunst og sport på vandet er blandt de ting man kan prøve kræfter med i Kanalbyen i juli.

Kanalbyen summer af sol og sommer, og hele juli måned er der gode oplevelser i vente for både turister og lokale, der nyder en staycation i Fredericia.

Blandt sommerens nyheder i Kanalbyen er Ishuset Fredericia, som har indtaget containercafeen i C-byen. De ekstravagante bubble waffles har allerede gået deres sejrsgang i Fredericia og omegn, og butikken er blevet nomineret til Årets Ishus 2020.

En af sommerens andre spændende nyheder er det nye pop up galleri Kranknau Kunsthalle, som er åbnet på Skibbroen ved Gl. Havn. Her udstiller streetkunstneren Koolbandi sine legende tegninger og graffitimalerier hele juli.

Endelig er de hyggelige Havnetirsdage tilbage med veteranbiler og åbne containerbutikker i C-byen hver tirsdag fra kl. 17-20. Butikkerne holder desuden sommeråbent hver søndag fra 12-16.

Lej en kajak eller prøv kræfter med stand up paddle

Sommerferien kan også bruges til vands, og i Kanalbyen er der igen i år mulighed for at komme ud med enten kajak eller på SUP board. Eat Coast Surfers, der står for udlejning og undervisning i Stand Up Paddle, findes i C-byen og fra midten af juli også i Flexboxen ud mod Frederiks kanal. Kajakker kan bookes på Getoutdoor.dk.

Oplev ny arkitektur og kunst

Kanalbyen er i rivende udvikling, så der er også meget nyt at se på.

I Sønder Voldgade Kvarteret opfører A. Enggaard et parkeringshus som en gigantisk kunstinstallation med glasmosaik og rislende regnvand. Værket hedder ”Hydra” og er skabt af Kirstine Roepstorff. Parkeringshuset skal blandt andet betjene de nye udlejningsboliger i Bådhusene, som også bygges lige nu. De første boliger i byggeriet skal være klar til indflytning efter sommerferien.

Langs Frederiks Kanal opfører Bach Invest de nye ejerboliger i Promenaden. Råhuset er godt på vej, og foran containerbyggeriet på den anden side af kanalen kan man se ’Promendealtanen’ som er en model af de store altaner, som de nye beboere får adgang til. Her er også inspiration at hente til indretning med planter på både store og små altaner.

For enden af Frederiks Kanal kan man fortsætte ind i gårdrummet til Kongens Punkt, hvor man kan opleve Signe Guttormsens store cirkulære kunstværk DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE.

  • DSC9430 Der er Havnetirsdag hver uge med veteranbilsudstilling og åbent i C-byen.
  • Signe Guttormsen DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE Foto Jan Søndergaard 1 1200Px signe Guttormsens værk DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE kan opleves i boligbyggeret Kongens Punkt. Gården er åben for alle. Jan Søndergaard