Midlertidig kunst

Farlig Fin

Midlertidig kunst i Kanalbyen

Igennem byudviklingens tidlige faser har Kanalbyen inviteret kunstnere og borgere med ind i byudviklingen gennem midlertidig kunst og performance. Formålet har været at skabe debat om byudviklingen, at skabe oplevelser og noget at samles om. De midlertidige kunstværker omfatter blandt andet installationer, street-art, videokunst og nycirkus.

Se udvalgte eksempler neden for.

 

4

KANALSIGNAL

Omkring 100 elever fra Fredericia Gymnasiums billedkunsthold arbejdede i 2023 med kunst i det offentlige rum.  Afslutningen på temaforløbet var at udsmykke 30 Hofmannklodser (betonklodser) i Kanalbyen. Elevernes udgangspunkt var signalflag fra den maritime verden, og her har de hentet inspiration fra et af Kanalbyens permanente værker ”Kajens Grammatik”. KANALSIGNAL kan blive på havnen, så længe området ikke skal bruges til andet formål.Grønlandsk skulptur Malu og John Bech Hansen

Vennerne

Granitskulpturen 'Vennerne' af jens Erik Kjeldsen er egentlig ikke et midlertidigt værk, men det er med på denne liste, fordi det lige nu har en midlertidig placering i parken Søndervold. Her står den som symbol på mere end 50 års tætte bånd til den grønlandske by Ilulissat. Når området syd for parken skal udvikles, vil skulpturen blive flyttet til den kommende Ilulissat Plads. Læs mere om kunstværket her.

 

Bycatch I Kanalbyen

Bycatch

Trekantområdets Festuge præsenterede i 2022 det nyskabende, flydende og interaktive kunstværk, BYCATCH, af den internationale Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin. Kunstværket var udviklet specielt og stedsspecifikt til Trekantområdet og var opstillet tre forskellige steder, herunder Gl. Havn i Kanalbyen.

Havet Er Så Blåt (002)

Havet er så blåt som Øjet ser

'Havet er så blåt som Øjet ser' er en midlertidig installation af VonnTrapp fra 2019. Værket bestod afmere end 50 lygtepæle med mønstre og farver med inspiration fra havet.

Ophav%2011

OPHav

Forestillingen OPHav af Glimt og Teatret Om, besøgte Kanalbyen i 2018 med himmelstræbende nycirkus med Kran.

20170614 165522%20(002)

Life Boats

Marit Bente Norheims 'Lifeboats' besøgte Kanalbyen i 2017. Værket består af en sejlende skulpturel installation i beton med musik af komponist Geir Johnson.

Welin

Street art i C-byen

Street art i C-byen, 2016. I den midlertidige containerby C-byen kan man opleve en række street art værker, der repræsenterer forskellige perioder og genrer inden for graffiti. Værkerne er skabt af Andreas Welin (foto), Rune, FAT Heat, SWET, Mester 88 samt Don Dato og KoolBandi.

MG 6195

A Midsummer Night’s STEAM

i 2016 rykkede Fredericia Teater ind i Kanalbyen med outdoor forestillingen A Midsummer Night’s STEAM. Havnen og en kulisse af skibscontainere dannede baggrund for den soulfyldte musical, der spillede for fulde huse.

Farlig Fin

Farlig fin flyvning

Farlig fin flyvning er en videoinstallationer fra 2016 af Simone Aaberg Kern.

Farlig Fin Flyvning i C-byen var et brugerinvolverende projekt, der blev skabt til trekantfestivallens åbning i Fredericia efterår 2016. Projektet var et åbent værksted hvor byens borgere kunne komme og afprøve deres flyvedrømme og teste den tilladte flyvehøjde i Fredericia på video. Værkstedet bestod af en kæmpe udendørs green-screen samt redigerings faciliteter, hvor borgerne og kunstneren lavede deres flyvefilm.  Se projektet her

 

Skraldefuglen

Skraldefuglen

Skraldefuglen, Karen T 2016. Skraldefuglen blev stillet op i C-byen, hvorefter byens borgere blev inviteret til at dekorere værket sammen med kunstneren. Undervejs transformerede værket sig gennem byens forskellige hænder.