Dronningen besøger Fredericia

  • Dronning 2008 Foto Ole Olsen Web Kongeskibet i Fredericia (2008). Fotograf: Ole Olsen, Fredericia Kommune
Hendes Majestæt Dronningen afslutter sit årlige sensommertogt i Fredericia den 1. september. Som led i besøget lægger hun vejen forbi Kanalbyen.

Når Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj ved Gammel Havn i Kanalbyen fredag den 1. september, venter der Dronningen og fredericianerne en festlig dag med heste og karetkørsel.

Se hele Dronningens program for dagen her: Dronningens program (fredericia.dk)

Når Kongeskibet Dannebrog på fredag den 1. september 2023 kl. 10 lægger til kaj i Gammel Havn, venter der Dronningen en modtagelse med nifoldigt leve og ”Kong Christian” udført af Slesvigske Musikkorps, inden hun sammen med borgmester Steen Wrist kører i karet gennem Fredericias gader.

Efter et program, der blandt andet byder på virksomhedsbesøg og møde med skuespillere på Fredericia Musicalteater, rundes dagen af i Kanalbyen i Fredericia. Kl. 15.25 får Dronningen nemlig lejlighed til at opleve gårdrummet til boligbyggeriet ”Kongens Punkt”.

Navnet kommer af, at det var præcis dette sted, Frederik den 3. udpegede som centrum for en idealby og kongeby. Historien siger, at Kongen slog et cirkelslag på et kort med en passer. For lige her – midt i Danmark og bag et moderne voldanlæg, var det helt oplagt at bygge rigets nye centrum, set med Kongens øjne.

I gårdrummet får Dronningen desuden fremvist Signe Guttormsens stedsspecifikke kunstværk ”DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE” fra 2020.

 

Gennem Søndervold og Carolinelunden
Efter besøget i Kongens Punkt bliver majestæten kørt i en golfbil gennem Kanalbyen. Først går turen sydpå ad Kongensgade og herfra ind gennem naturparken Søndervold, som åbnede sidste år.

Golfbilen fortsætter ad Delmenhorstgade, hvor ikke mindst beboerne i Carolinelunden på begge sider af gaden får rig mulighed for at se Dronningen, inden hun krydser kanalen til Frederiks Promenade og igen krydser kanalen ved Gammel Havn for at gå ombord på Kongeskibet.

Den offentlige del af dagens program rummer blandt andet også underholdning med Teater Figuletta på kajen ved Gammel Havn kl. 14, 15 og 16, og kl. 19 musicerer 6. Juli Garden samme sted. Dagen afsluttes kl. 21.30 med kanonsalut og fyrværkeri, hvor Fredericia sender Dannebrog flot fra byen.