Tusinder fejrede Dronningen i Kanalbyen

  • Steen Wrist og Dronningen H.M. Dronningen blev mødt af et talstærkt publikum i Kanalbyen den 1. september. Her ses hun sammen med Fredericias borgmester Steen Wrist. Foto: Palle Peter Skov
Hendes Majestæt Dronningen fik stående ovationer fra beboere i Kongens Punkt, og fremmødte i alle aldre fejrede majestæten i Kanalbyen, hvor det kongelige sensommertogt fredag blev rundet af i strålende solskin.

Beboerne i Kongens Punkt for enden af Frederiks Kanal havde gjort klar med kaffe og dannebrogsflag flere timer før dagens helt specielle gæst skulle ankomme, og alt tydede på, at det var hele ventetiden værd for de fremmødte.

Kl. ca. 15.30 i fredags, den 1. september, ankom Hendes Majestæt Dronningen til boligkarréens gårdrum som det sidste stop under hendes besøg i Fredericia, der afsluttede årets sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Her fik Dronningen fortalt om gårdrummets store kunstværk af Signe Guttormsen, som er en hilsen til fortidens industriarbejdere på dette sted, og hun fik også historien bag navnet Kongens Punkt. Det var nemlig her, at Frederik 3. ifølge overleveringen slog et cirkelslag på et kort med en passer og på den måde tegnede voldens bue omkring dette centrale sted i det danske rige.

Klappede taktfast

Besøget i Kongens Punkt varede cirka ti stramt planlagte minutter, og herefter rejste alle beboerne sig og klappede taktfast, mens Dronningen fortsatte sit besøg i golfvogn sydpå ad Kongensgade og ind gennem parken Søndervold.

- Det var en utrolig stemningsfuld dag fra start til slut og helt bevægende at se, hvordan både beboere i Kanalbyen og tusindvis af fremmødte, heriblandt vuggestuebørn og plejehjemsbeboere, tog imod majestæten i Kanalbyen. Man kan vist kun kalde det en værdig afslutning på et meget vellykket kongeligt besøg i fæstningsbyen, siger Peter Kirketofte, projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia.

Varm velkomst ved kanalen

Også beboerne i Carolinelunden fik glæde af Dronningens besøg, da golfvognen rullede videre ad Delmenhorstgade, tværs gennem boligkomplekset. Her blev der vajet med dannebrogsflag fra vinduerne, og også på promenaderne langs Frederiks Kanal fik majestæten en varm velkomst, da hun krydsede kanalen og fortsatte ad Frederiks Promenade mod Gammel Havn og tilbage til Kongeskibet Dannebrog.

Om aftenen var Dronningen vært for en reception med indbudte gæster, og kl. 21.30 blev Dannebrog sendt behørigt afsted igen med kanonsalut og festfyrværkeri.

  • Dronningen i Kongens Punkt Dronningen besøgte gårdrummet i Kongens Punkt. Her er det adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld, der fortæller om Signe Guttormsens kunstværk. Foto: Palle Peter Skov
  • Beboere fejrer Dronningen i Kongens Punkt Der var talstærkt fremmøde blandt beboerne i Kongens Punkt under Dronningens besøg i deres gårdrum. Foto: Palle Peter Skov
  • Golfvogne på Frederiks Promenade Her kører majestæten i golfvogn på Frederiks Promenade. Foto: Kanalbyen i Fredericia
  • Kongeskibet i Gammel Havn Kongeskibet Dannebrog i Gammel Havn. Foto: Kanalbyen i Fredericia
  • Kongeskibet i Gammel Havn Dronefoto Kongeskibet i Gammel Havn set fra luften. Foto: Frederik Kehlet, Føringsstøtteregimentet
  • Dronningen på Kongeskibet Dronningen hilser de fremmødte fra Kongeskibet i Gammel Havn. Foto: Palle Peter Skov