Tine fra Carolinelunden udstiller kunst med et glimt i øjet

  • Tine Grauslund Tine Grauslund udstiller værker fra 10. til 12. november.
Tine Grauslund, der i sommer flyttede ind i det nybyggede Carolinelunden, udstiller skæve, humoristiske og livskraftige billeder hos East Coast Surfshop i weekenden. Det sker som led i Fredericia Art Festival, der også byder på en guidet kunsttur i Kanalbyen med tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen.

På fredag den 10. november åbner Fredericia Art Festival med aktiviteter i hele fæstningsbyen, og i East Coast Surfshop ved Frederiks Kanal kan man opleve et meget lokalt kunstnerisk indslag. Kunstneren bag de udstillede værker bor nemlig lige på den anden side af kanalen, i det nybyggede Carolinelunden. Og billederne? De rummer også meget lokale motiver, og de fleste er skabt med et tydeligt glimt i øjet.

- Jeg kalder det Halfdan Rasmussens voksen-ABC. De naivistiske og humoristiske billeder er halvdelen af værkerne, den anden halvdel er den ledsagende tekst, forklarer Tine Grauslund.

Motiverne er som regel virkelige mennesker, som dog har fået et kraftigt tvist.

- Jeg møder nogle sjove personligheder, som min hjerne så krøller videre på, fortæller hun om de farvestrålende, glade, lystne og nogle gange lidt deformerede personager i mange af hendes malerier.

Tine Grauslunds farverige penselstrøg udfolder sig dog på en alvorlig baggrund, da hun for knap tre år siden fik diagnosticeret blodkræft.

Humor og kanalens kolde vand hjælper

- Det er min egen proces i at overleve at være kræftsyg. Humoren hjælper, fortæller Tine Grauslund, som i juni måned flyttede ind i en af de senest opførte lejligheder i Carolinelunden fra en ældre bolig i Gammel Havn. Hun har dog længe haft glæde af muligheden for at bade i kanalerne.

- Jeg har vinterbadet i en række sæsoner. Det har hjulpet mig, når jeg har været udmattet af min sygdom. Vandet er healende for mig. Jeg har valgt en lejlighed i stueetagen lige ud til vandet, og det er ligesom at tjekke ind på mit hotelværelse, når jeg går op af vandet. Det er livsglæde, fortæller hun, og det handler også om fællesskab i nabolaget.

- Den første måned, hvor jeg boede har, var jeg meget alene, men så begyndte jeg at cykle, svømme og crawle hver dag, og det gav et vildt sammenhold. Vi er en del, der har mødtes meget i surfbutikken. Dem, der har lyst til at være sammen, er sammen, og man skelner ikke mellem alder og status, fortæller Tine Grauslund, som også har glædet sig over sensommerfesten i Kanalbyen i august.

Fra fredag den 10. november kl. 15 og frem til søndag den 12. november kl. 16 er det så Tines kunst, som fylder East Coast Surfshops lokaler ved Frederiks Promenade. Her kan man ved selvsyn opleve de satireagtige fortolkninger af blandt andet modne badenymfer på SUP-board i kanalen. Nogle gange må de skæve smil dog vige for andre indtryk, som når livskraftige mænd og kvinder rejser sig af vand og damp på Tine Grauslunds malerier og kalder modet og en dybere glæde frem.

Der er både originale akvareller, plakattryk og postkort i udstillingen, og alt sammen kan købes.

Uffe Steiner viser rundt

Man kan også benytte weekenden til at blive klogere på de blivende kunstværker, der er kommet til i Kanalbyen som led i byudviklingen. På lørdag den 11. november kl. 11 er der nemlig rundvisning med Fredericias tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen, som i dag er formand for Kanalbyens kunststyregruppe. Man møder bare op ved Port House, Vendersgade 74.

Det er Event C, som står bag weekendens mange kunstaktiviteter, som man kan orientere sig om på deres hjemmeside og på Facebook-siden Fredericia Art Festival.


Fredericia Art Festival

Åbningstider for weekendens udstillingssteder:

Fredag 10. november kl. 15.00-19.00
Lørdag 11. november kl. 10.00-16.00
Søndag 12. november kl. 10.00-16.00

Læs mere på www.eventc.dk/fredericia-art-festival

  • Tine Grauslund Maleri Værket "Her har vi Petra og Patriel, der mener livet kører helt af sig selv, har lige købt den dyreste cykel på EL" af Tine Grauslund.