Ti Trin Ned får michelinstjerne for sjette gang

  • Rainer og Mette Gassner Rainer og Mette Gassner foran restaurantens 2021-plakette fra Michelin. Foto: Frederik Maj
Restaurant Ti Trin Ned, som ligger med smuk udsigt til vandet i Kanalbyen, er for sjette år i træk hædret med en michelinstjerne for sin gastronomi.

Kongeriget Danmark har 29 Michelin-restauranter efter mandagens uddeling af de prestigefyldte udmærkelser årgang 2022, og én af dem holder til i Kanalbyen i Fredericia.

- Det er virkelig en glæde og en lykke. Det betyder rigtig meget for os, og michelinstjernen er for hele personalet – og den er også for byen, hvor vi mærker en stor opbakning og en venlighed, samtidig med at vi selvfølgelig også føler et pres, fortæller restauratør Mette Gassner, som ejer Ti Trin Ned sammen med sin mand Rainer Gassner.

Mandag aften, den 4. juli, var Ti Trin Ned for sjette år i træk blandt modtagerne af de nordiske michelinstjerner, og Mette Gassner oplever, at hæderen er afgørende for at tiltrække både de udenlandske gæster, som besøger restauranten, og de medarbejdere, som også kommer til fra udlandet for at udleve deres ambitioner i faget.

Flyttede til havudsigt

Restaurant Ti Trin Ned åbnede i Norgesgade i 2001 og fik sin første Michelinstjerne i 2017. I januar 2019 tog Mette og Rainer Gassner så springet og flyttede til Kanalbyen, i byggeriet Langebro.

- Placeringen i Kanalbyen har betydet meget for os, fordi vi kan tilbyde vores gæster en helt særlig udsigt og beliggenhed, fortæller Mette Gassner.

Også hos Kanalbyen i Fredericia er der glæde over at have Ti Trin Ned i den nye bydel:

- Et stort tillykke til Mette og Rainer og deres personale med, at de endnu en gang hiver en michelinstjerne hjem. Det er fantastisk, at vi i Kanalbyen har en attraktion som Restaurant Ti Trin Ned, der – uanset stjerner – leverer gastronomiske oplevelser på så højt og så stabilt niveau, siger projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia, Peter Kirketofte.

Personligt køkken og grønne tanker

Ti Trin Ned er ifølge restaurantens hjemmeside ”fusionen mellem et stærkt personligt køkken, bæredygtige grønne tanker – og den uendelige søgen mod det perfekte, enkle, nuancerede og karakteristiske”.

Det er alene maden, der afgør, om en restaurant får tildelt en eller flere michelinstjerner. Bedømmelsen går både på kvaliteten af råvarerne, håndværket, det personlige udtryk, om man får kvalitet for pengene, og om man får den samme kvalitetsoplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten. Bedømmelsen foretages af inspektører, der besøger restauranterne anonymt, for at sikre, at de ikke får særbehandling.

Er man interesseret i at opleve gastronomien på Ti Trin Ned, kan man lægge vejen forbi Toldkammeret 9 i Kanalbyen. Man kan også orientere sig nærmere på restaurantens hjemmeside www.titrinned.dk.