Sådan får Langebro og Port House det maritime look

  • Harbour Credit To Schmidt Hammer Lassen Architects Visualisering fra SHL Arkitekter. Sådan kommer husene til at fremstå, når de er færdige. SHL Arkitekter
De første råhuse i Sønder Voldgade Kvarteret er nu klar til at blive beklædt med træ og stål. Det skal skabe et maritimt udtryk, som afspejler Kanalbyens æstetik og historie.

I starten af det nye år kan ejerne af de nye lejligheder i Langebro indtage deres spritnye boliger med havudsigt. Samtidig kan havnevirksomheden ADP og udvalgte lejere flytte ind i nye rammer i første etape af kontorhuset Port House. Men inden da skal entreprenøren A. Enggaard A/S gøre husene og området klar til ibrugtagning.

- Nu, hvor råhusene til de to første punkthuse er bygget, er vi gået i gang med udearealerne omkring dem. Vi skal også i gang med facadearbejdet, som skal give husene det helt rigtige maritime look, fortæller afdelingschef i A. Enggaard A/S, Palle Priska.

Det maritime udtryk på bygningerne er udviklet af tegnestuen SHL Arkitekter og udearealerne af landskabsarkitektfirmaet SLA. Inspirationen kommer fra de havnenære omgivelser og den industrielle fortid med blandt andet slæbested og skibsværft, som præger placeringen i Kanalbyen. 

Punkthusene i Langebro skal nu beklædes med træ i tre forskellige grålige farvenuancer, der minder om kul, tjære og sølv. Nogle felter bliver beklædt med cortenstål, som man blandt andet kender fra skibscontainere. Cortenstålet bliver ikke malet og får derfor en rustrød patina. Altanerne bliver også beklædt med cortenstål, og alle vinduer monteres med sorte rammer. 

Kontorhuset Port House får sit eget udtryk, som passer ind i helheden. Det kommer til at fremstå som en blanding af træ og beton og monteres med aluminiumsvinduer i cortenfarve.

Enggaard bliver i Kanalbyen 

Enggaard siger ikke farvel og tak, når de første huse bliver taget i brug efter nytår. Tværtimod.

- Når vi er færdige med første etape, tager vi fat på byggeriet af Bådhusene, anden etape af Port House og et parkeringshus, der kan betjene hele Sønder Voldgade Kvarteret, siger Palle Priska fra A. Enggaard A/S.

Fakta om Sønder Voldgade Kvarteret

Selskabet bag Kanalbyen indgik i 2016 en samarbejdsaftale med totalentreprenøren A. Enggaard om 36.000 m2 byggeri i Sønder Voldgade Kvarteret. Lige nu bygges de første 15.000 m2. Etapen rummer tre punkthuse, kaldet Langebro, med i alt 57 lejligheder samt første etape af kontorbygningen Port House, som Enggaard bygger til ADP. 
De første 20 lejligheder er solgt og i stueetagen af det ene punkthus åbner Michelinrestauranten Ti Trin Ned i nye lokaler.

Langebro
Langebro er et boligbyggeri varierende fra fire til seks etager med en unik beliggenhed, hvor maritim stemning kombineres med udsigten til Lillebælt. Alle lejligheder har mindst en altan og hyggelige siddenicher i udvalgte vinduer, indrettet efter nordisk stil og med kvalitetsmaterialer. Lejlighederne varierer i størrelse fra 92-175 kvm og der er elevator og depotrum til alle samt mulighed for tilkøb af parkeringsplads. Boligerne er til salg som projektkøb hos Danbolig.

Port House 
Port House er et 8.062 kvm kontorhus, som bygges til havnevirksomheden ADP, der selv flytter ind i huset. Det bliver et moderne og fleksibelt flerbruger kontorhus, hvor der er mulighed for yderligere lejemål. Der vil bl.a. være fælles reception, kantine og mødelokaler. Alt sammen i maleriske omgivelser med udsigt til Lillebælt. Virksomheder, der gerne vil leje sig ind i kontorhuset Port House, kan henvende sig til ADP.
  • Langebro 800Px
  • Præsentation2 800Px Materialeprøver fra Sønder Voldgade Kvarteret
  • Langebro Eksteriør Udsigt Mørkere2 800Px