Rift om lejeboliger i Kanalbyen

  • Gaard Kongens Punkt De nye beboere i Kongens Punkt har udsigt til Signe Guttormsens store kunstværk DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE. Claus Fisker
Der er rift om udlejningsboligerne i Kanalbyen. Lige nu er der fuldt hus, men flere lejeboliger er på vej.

De første havemøbler bæres frem på altaner og terrasser i Kongens Punkt, mens beboere siver stille ud og ind gennem gårdrummet med det store kunstværk i midten. Det store, nye boligbyggeri stod klar til indflytning i efteråret 2019, og i dag er alle lejligheder i huset beboet, dels som almene boliger og dels som lejligheder til privat udlejning.

En af de nye beboere, der har valgt at flytte ind i en bolig til privat udlejning, er Preben Lindum.

"Når man når en vis alder, ønsker man ikke at eje en bolig længere, så jeg har solgt mit hus og er flyttet ind i en lejelejlighed i Kongens Punkt. Jeg har udsigt til vandet og bor i gå-afstand til byen med spillesteder og andre kulturtilbud. Samtidig synes jeg, det er rart, at her er gode muligheder for at mødes med andre mennesker omkring fælles interesser," siger Preben Lindum.

I STB Byg, der står bag byggeriet af Kongens Punkt, glæder man sig over at se det nye hus i brug.

"Jeg glæder mig over at se så meget liv i huset allerede. Vi startede med at prøve markedet for ejerlejligheder af, men vi erfarede hurtigt, at der var et større behov for lejeboliger. Derfor besluttede vi, at det også skulle være muligt at leje en bolig i Kongens Punkt, og så gik det ellers over al forventning," fortæller Jens Winther fra STB Byg, som står bag byggeriet af Kongens Punkt.

Læs mere om Kongens Punkt

Interessen skaber motivation for at bygge flere boliger

I den anden ende af Kanalbyen er der også masser af liv i husene. Her finder man de tre punkthuse i boligbyggeriet Langebro. I to af punkthusene kan man købe en ejerlejlighed, og her er stadig enkelte ledige boliger. I det tredje punkthus er boligerne udbudt til privat udlejning, og her melder bygherren Enggaard A/S fuldt hus.

Læs mere om langebro

"Det har vist sig, at der er behov for kvalitetsboliger til privat udlejning i Fredericia, og det giver jo blod på tanden i forhold til at bygge noget mere. Derfor har vi fuld fart på byggeriet af Bådhusene, hvor vi skyder den officielle udlejning i gang i april. Dem der har vist forhåndsinteresse for lejeboligerne her, har været til et infomøde, hvorfor de første lejeaftaler allerede glædeligt er indgået," fortæller Palle Priska fra A. Enggaard A/S.

De første udlejningsboliger i det familievenlige, treetagers byggeri Bådhusene står klar til indflytning i august, men endnu flere lejeboliger er på vej her, som vil stå færdige først i det nye år. Udlejningen sker gennem Danbolig Fredericia.

Læs mere om Bådhusene

Samtidig er der flere lejeboliger på vej på den anden side af Gl. Havn, hvor AP Pension skal opføre Carolinelunden, der på sigt skal rumme 450 lejeboliger.

  • Langebro Kreditering Joan Langebro - udlejningsboligerne er fuldt udlejet
  • Bådhusene De første lejeboliger i Bådhusene står klar i august 2020.