Peter Kirketofte bliver ny projektdirektør i Kanalbyen

  • Kanalbyen Drone Steffen Stamp Kanalbyen i Fredericia fra luften. Foto: Steffen Stamp
Pr. 1. juni skal Peter Kirketofte, der selv er fra Fredericia, stå i spidsen for udviklingen af den nye bydel mellem Fredericias bymidte og Lillebælt.

Bestyrelsen for Kanalbyen i Fredericia P/S har efter en rekrutteringsproces udpeget den kandidat, der skal overtage den daglige ledelse af det store byudviklingsprojekt midt i Fredericia.

- Jeg er meget glad for at kunne fortælle, at Peter Kirketofte, som har solid erfaring med byggeri og udviklingsprojekter, skal stå i spidsen for Kanalbyen i Fredericia. Jeg siger samtidig tak til Anne Mette Rahbæk for hendes store indsats, mens hun var været midlertidigt konstitueret i stillingen i det sidste halve års tid, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Anne Mette i bestyrelsen, siger bestyrelsesformand for Kanalbyen P/S, Carsten Koch.

Stor brancheerfaring

Peter Kirketofte, der selv bor i Fredericia, kommer fra en stilling som projekt- og markedschef i COWI, hvor han har haft fokus på strategisk og teknisk bygherrerådgivning. Han har gennem årene besiddet forskellige leder- og rådgiverposter inden for byggeri og har i en periode været tilknyttet Fredericia Musical Teater.

Peter Kirketofte tiltræder stillingen pr. 1. juni 2022 men bliver allerede i maj kørt gradvist ind i jobbet. Han tiltræder på et tidspunkt, hvor der er fuld gang i udviklingen af både boliger, erhverv og grønne områder, samtidig med at der fortsat er stort fokus på salg af flere arealer til investorer.

Udadvendt post

Samtidig med at han skal fortsætte arbejdet med at føre udviklingsplanen for Kanalbyen ud i livet, overtager Peter Kirketofte ledelsen af et sekretariat med tre faste medarbejdere og en meget udadvendt post, med løbende og tæt koordinering med projektets ejere Fredericia Kommune og Realdania By & Byg, private investorer, bydelsforening og andre interessenter og borgere.

Stillingen som projektdirektør har været midlertidigt varetaget af Anne Mette Rahbæk, som til daglig er udviklingschef i Realdania By & Byg, siden den tidligere projektdirektør Tim E. Halvorsen søgte andre udfordringer for et halvt år siden. Anne Mette Rahbæk fortsætter med at beskæftige sig med Kanalbyen i selskabets bestyrelse og i kraft af sit ansvar for arealudviklingsområdet i Realdania By & Byg.

Ligesom forgængerne skal Peter Kirketofte samtidig varetage ledelsen af søsterprojektet Naturbydelen i Ringkøbing.

Kanalbyen i Fredericia omfatter samlet godt 250.000 kvadratmeter byggeri, og bydelen skal med tiden rumme ca. 2.000 beboere og 2.800 arbejdspladser.