Ny parkeringsmodel i kanalbyen

  • P Pladser I Kanalbyen (1) Fremover kan man parkere bilen på Kanalbyens tre parkeringspladser ved Kongensgade (130 pladser), Oldenborggade overfor Maskinmesterskolen (120 pladser) og Sundegade (34 pladser) samt i A. Enggaards parkeringshus HYDRA på Sønder Voldgade (300 pladser).
Beboere og erhvervsdrivende i Kanalbyen kan nu købe abonnement til parkeringspladser i deres nærområde. Fælles anlæg og pladser til parkering skal holde bilerne væk fra gaden, så der er plads til mennesker og byliv.

Udviklingen af Kanalbyen er nu nået så langt, at byudviklingsselskabet Kanalbyen i Fredericia P/S udruller den parkeringsmodel, der tidligere er vedtaget som en del af udviklingsplanen for den nye bydel.

Modellen fokuserer på at samle bilerne i kældre, p-anlæg og p-pladser samt at tilbyde abonnementer til beboere og erhvervsdrivende.

- Formålet med at samle de parkerede biler i fælles anlæg og pladser er dels at frigøre arealer i gader og byrum, så der er mere plads til mennesker, aktiviteter, kunst og grønne områder. Men modellen imødekommer også noget, der er meget efterspurgt, nemlig at alle, der bor eller arbejder i bydelen, kan parkere i komfortable rammer tæt på boligen eller arbejdspladsen”, fortæller Projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen.

To særlige parkeringspladser til områdets brugere

For at sikre p-pladser til alle beboere og erhvervsdrivende, har Kanalbyen i Fredericia P/S reserveret to parkeringspladser ved Kongensgade og Oldenborggade. Beboere og erhvervsdrivende med adresse i Kanalbyens østlige del er blevet tilbudt at abonnere på pladserne og ligeledes er de studerende blevet tilbudt studieabonnementer til halv pris. Beboere har også mulighed for at købe en gæsteplads til halv pris.

De to parkeringspladser er midlertidige, idet arealerne med tiden skal inddrages i byudviklingen. I takt med at det sker, bliver der anlagt mere permanente anlæg til parkering.

 

Alle kan parkere til timepris

Hvis man vil benytte pladserne på timebasis, er der også mulighed for det. Det koster 10 kr. pr time eksklusive gebyr, som afregnes via app’en Easy Park. Timebetaling kan forgå på alle Kanalbyens parkeringspladser.

 

Ændringer indføres i to tempi

Den nye parkeringsordning vest for Gl. Havn træder i kraft pr. 3. december 2020, mens ordningen øst for Gl. Havn først indføres pr. 1. januar 2021. De nye forhold bliver kommunikeret via skiltning.

 

Parkering i kunstneriske rammer

I november 2020 åbnede også A. Enggaard A/S parkeringshus HYDRA i Kanalbyen. Huset er primært målrettet beboere i Sønder Voldgade kvarteret og medarbejdere i kontorhuset Port House, men det har også plads til andre brugere, både på abonnement og timebetaling. I december lægges sidste hånd på huset som kunstværk med mosaik, beplantning og rislende vand, så der bliver tale om en parkeringsoplevelse ud over det sædvanlige.

Der vil pr. 1. januar 2021 være i alt 695 parkeringspladser til rådighed til de 260 færdiggjorte boliger i Kanalbyen fordelt på midlertidige parkeringspladser, private p-huse og private parkeringskældre.

Læs mere om priser, app’s og abonnementer her.