Nu flytter de unge ind i Oldenborghus

  • Oldenborghus tæt på indflytning
På mandag den 30. august er der officiel indvielse af ungdomsboligerne i Oldenborghus, hvor alle er velkomne til at få et kig ind i de spritnye studieboliger, inden de unge rykker ind.

Nu kommer der endnu mere liv i Kanalbyen i Fredericia. Bydelens seneste byggeri, Oldenborghus, er nemlig klar til at tage imod de første beboere, når de i næste uge får overrakt nøglerne til deres spritnye étværelses ungdomsboliger.

En af de unge, som rykker ind med flyttekasserne, er Abed Al-jorani, som til daglig er elev på Fredericia Løve Apotek.

- Det var oplagt for mig at flytte ind i Oldenborghus, fordi det ligger i et godt område, det er tæt på både havnen og centrum og på mit arbejde. Og det betyder noget med fællesskabet, og at der er nogen at tale med på min egen alder, fortæller han.

Indvielse med fremvisning af boliger

I alt 26 boliger står nu færdige i Oldenborghus, og overvejer man at flytte ind, er der en god chance for at danne sig et indtryk på mandag den 30. august kl. 14-16. Her inviterer Boligkontoret Fredericia nemlig alle interesserede til at kigge forbi til indvielsen.

To af de nye ungdomsboliger bliver her vist frem, og boligrådgiverne svarer på spørgsmål. Man kan stille sulten og tørsten i en opstillet pølsevogn, og på den fælles tagterrasse vil der være caféborde. Kl. 15.00 holder formand for Boligkontoret Fredericia, Mikael Paasch, velkomsttale.

Ti ungdomsboliger er indtil videre lejet ud, så der er yderligere 16 ledige boliger klar til indflytning. Til den 1. december åbner yderligere 14 boliger.

Alle interesserede kan skrive sig op hos Boligforeningen Fredericia. Det er gratis at være opskrevet, hvis man alene står på vent til en ungdomsbolig. Man skal blot være under uddannelse, SU-berettiget eller i lære for at kunne ansøge om en ungdomsbolig.

Inspiration fra storbyen

Inspirationen til arkitekturen i Oldenborghus kommer fra havnen og storbyen. Byggeriet opføres med en facade i stål og mat glas, som bliver blødt op af meget grønt.

Det er LABAN Arkitekter, der har tegnet bygningen for Bach Invest og Boligkontoret Fredericia.