Kuldechok og kosmetiske behandlinger ved kanalen

  • Fire behandlere i Promenaden Fra venstre Diana List Nielsen Jensen og Annette Dal fra Stay Cool Cryo, Lea Sønnichsen fra BrowLab og Maiken Aabo Larsen fra SkinLab.
Der kommer stille og roligt mere liv og aktivitet langs Frederiks Kanal, og hen over vinteren er der opstået et helt lille miljø for skønhed og velvære i Promenadens stueetage.

En filler i læben, justerede øjenbryn eller en lynafkøling af kroppen med terapeutisk effekt. Det er de nyeste tilbud langs den bilfrie Frederiks Promenade, som i forvejen rummer en restaurant og en kombineret surfbutik og café.

- Det er dejligt at være her. Og det er hyggeligt, at folk går forbi i stedet for at køre forbi, siger Lea Sønnichsen, indehaver af BrowLab, som tilbyder skønhedsbehandlinger i form af designede øjenbryn og permanent eyeliner.

I Promenaden, ud til kanalen, har hun klinikfællesskab med Maiken Aabo Larsen, som driver virksomheden SkinLab, hvor man kan få udglattet rynker med filler, botox-injektioner, laserbehandlinger og peeling. De to behandlere har i otte år delt kælderlokaler på hjørnet af Købmagergade og Oldenborggade, og i februar flyttede de hen i de spritnye lokaler i blot 100 meters gåafstand fra de gamle.

Problemer med oversvømmelse fra skybrud var den direkte årsag til, at Lea og Maiken valgte at flytte fra kælderen på hjørnet, men den nye placering i Kanalbyen er ifølge Maiken Aabo Larsen også mere gavnlig for netop denne type forretning.

- Det er mere uforpligtende at gå ind her end ned i en kælder – og det er bedre for nogle af de ældre kunder, som er glade for, at vi er her. Det gør heller ikke noget, at der ikke kommer lige så mange forbi, for det er ikke strøgkunder vi lever af, fortæller hun.

Iskold nyhed

Strøgkunder er det heller ikke, som dropper ind i lokalerne lige ved siden af. Her har Annette Dal og Diana List Nielsen Jensen alias Stay Cool Cryo siden december 2022 åbnet dørene for ca. 500 kunder, der kommer kørende fra det meste af Sydjylland og Fyn. De lejer sig ind i East Coast Surfshops lokaler med en helt særlig maskine, som har erstattet de tidligere saunafaciliteter.

Det er dog ikke ligefrem en sauna, som man nu kan vove sig ind i iført underbukser og sutsko. Med en såkaldt cryobehandling nedkøles kroppen eller nærmere bestemt huden til mellem 7 og 11 grader i det mandshøje apparat. Det giver kroppen et chok, som sætter gang i forbrænding og blodcirkulation, og som frigiver endorfiner, noradrenalin og mange andre stoffer.

- Det er en effekt, som man ikke kan få med vinterbadning. Sportsfolk bruger det til at kunne restituere hurtigere, og gigtpatienter kan bruge nedkølingen til at holde inflammationen og smerten midlertidigt nede som et alternativ til medicin. Og så kan behandlingen bruges kosmetisk mod for eksempel strækmærker og appelsinhud, fortæller Diana List Nielsen Jensen.

Mens cryobehandlinger med nitrogen som afkølingsmiddel har været udbudt flere steder i Danmark i de senere år, har Stay Cool Cryo som de første herhjemme tilbudt den kraftige nedkøling med el som drivkraft.

- Det er mere miljøbevidst, og det er også billigere, så derfor kan vi tilbyde behandlingen til den halve pris af en cryobehandling med nitrogen, tilføjer Diana List Nielsen Jensen.

Stor forandring af området

Ligesom deres naboer i SkinLab og BrowLab sætter Diana og Annette pris på beliggenheden ved Frederiks Kanal.

- Vi kan godt lide, at vi ligger ved en kanal. Der er ro her, og der er et spisested. Det virker lidt lækkert det hele, siger Annette Dal, som har oplevet en meget stor forandring af området mellem Fredericias bymidte og vandet.

- Jeg er vokset op i Oldenborggade, og i gamle dage skulle man helst ikke bevæge sig herned. Det var et råt miljø dengang, fortæller hun.

Selvom det tidligere industriområde allerede er radikalt forandret, forventer de fire behandlere yderligere udvikling i de kommende år.

- Vi håber på meget mere liv her med flere caféer, restauranter og liv. Der måtte også gerne komme fitness eller pilates – eller et sted, hvor man kan købe is og kaffe. Der må gerne komme det der kanalbymiljø, siger Annette Dal.

De nye behandlere i Promenaden, som alle er opvokset i Fredericia, gør samtidig opmærksom på, at de endnu har til gode at holde til i Kanalbyen om sommeren.

  • Lea og Maiken foran klinikken Lea Sønnichsen og Maiken Aabo Larsen foran lokalerne i Promenaden.
  • Diana og Annette foran Stay Cool Cryo Diana List Nielsen Jensen og Annette Dal foran Stay Cool Cryo.
  • Maiken og Lea ved stolen Maiken og Lea tager imod gæster til hhv. SkinLab og BrowLab.
  • Diana og Annette ved cryo-maskinen Diana og Annette ved den iskolde maskine.