Kaptajn Gammel Havn tager hul på første sommersæson

  • 20230906 134642 Beskaaret Fra weekenden er der rig mulighed for at få sig en is i Kanalbyen. Foto: Kaptajn Gammel Havn
Sidste efterår startede ishuset Kaptajn Gammel Havn så småt op i en forvandlet havnegrillbygning i Kanalbyen. Efter en vinterpause åbner dørene for alvor lørdag den 13. april, og folkene bag gør klar til en sæson med levende musik, minigolf, is, kaffe og sommer.

- Vi har store forventninger. Vi kan se, at der er et kæmpe potentiale i hele området i Kanalbyen, og vi glæder os til at komme i gang for at se, hvad det kan.

Sådan siger Brian Løkkegaard, medejer af ishuset Kaptajn Gammel Havn og en veletableret aktør i Fredericias restaurationsliv. Han står nemlig også bag Café Mums på den modsatte side af Gammel Havn, cocktailbaren Doktor Herman og Urbania Street Food og Beach Bar.

I september 2023 slog Brian Løkkegaard og hans folk dørene op i den gamle havnegrillbygning, som forinden havde fået en tydelig ansigtsløftning. Efter halvanden måneds åbning i det tidlige efterår gik ishuset i vinterhi, og efter flere nylige tjek af vejrprognoserne er der nu sat dato på den store sæsonåbning.

- Lørdag den 13. april kl. 12.00 slår vi dørene op, og her håber vi, at rigtig mange vil lægge vejen forbi og skyde sommersæsonen i gang, siger Brian Løkkegaard.

Til åbningen vil der være gratis softice til de første 100 gæster, og en guitarist vil bidrage til den gode stemning med live-musik.

Kultur og oplevelser

Til at tiltrække både fredericianere og byens gæster får han blandt andet hjælp af event- og marketing manager Mimi Jørgensen.

- Efter at grillen lukkede, kan vi mærke, at beboerne i området hungrer efter noget mere liv. Udover at servere is og panini vil vi gerne være med til at skabe noget kultur og nogle oplevelser, så der er endnu mere at komme efter, fortæller Mimi Jørgensen.

Det bliver dog ikke med et fuldt pakket program fra starten. Efterhånden som sommeren nærmer sig, og nogle af de tilbagevendende arrangører går i gang med at skabe liv i området, tager Kaptajn Gammel Havn også del.

- Der er veteranbilklubben, som har deres aktiviteter. Det lægger vi os op ad og prøver at skabe noget aktivitet hernede. Og vi stempler for alvor ind, så snart kommunen laver Sommer i Fredericia til juni, hvor der blandt andet kommer en turbåd, som lægger fast til i Gammel Havn, fortæller Brian Løkkegaard.

Men allerede fra maj måned og hen over sommeren byder Kaptajn Gammel Havn på levende musik hver lørdag eftermiddag og aften. Der er dog ikke tale om højlydte koncerter.

- Vi holder det i et niveau, hvor vi skaber en atmosfære. Det bliver til hen under aften men ikke de sene aftentimer. Vi gør det helt moderat og tager hensyn til, at der er beboelse i Kanalbyen, siger Brian Løkkegaard.

Minigolf og mooncars

Det er dog ikke kun om lørdagen, at der er særlige aktiviteter at komme efter. Fra starten af maj åbner nemlig også nogle nye familieaktiviteter på daglig basis i Kanalbyen, bag Kaptajn Gammel Havn.

- Der bliver sat minigolfbane op, og der kommer mooncars op på Fredericia Kommunes initiativ. Det er vi med til at drive, og man låner simpelthen udstyret hos Kaptajn Gammel Havn. Det er vi i løbende dialog med kommunen om, fortæller Brian Løkkegaard.

Endelig forventer folkene bag det nye ishus, at 2. pinsedag, den 20. maj, bliver en helt særlig dag, hvor Kaptajn Gammel Havn vil give den fuld skrue sammen med byen. Den dag afvikles nemlig Royal Run i Fredericia med deltagelse af Kong Frederik.

- Her har vi lånt udstyr og ekstra siddepladser. Vi maxer den helt op på den ene dag, understreger Brian Løkkegaard.

Satser på åbning året rundt

Selvom sommeren er den absolutte højtid for et ishus, kommer Kaptajn Gammel Havn ifølge medindehaveren ikke til at begrænse sig til de lyse måneder.

- Vi forsøger at få en forretning, der kan køre året rundt. Der har været en del gæster forbi, da det hed Havnegrillen, så vi kan nok trække nogen retur, men vi kan også lave et mere dynamisk område og tiltrække nogle flere. Kommunen har fokus på at der skal være aktivitet i den sydlige del af Fredericia, efter at C-byen er lukket ned. Vi håber, at vi kan være med til at bidrage til, at folk kommer herned igen.

Og er man til kaffe og espresso, bubble waffles eller Hansens Is, er der under alle omstændigheder gode grunde til at lægge vejen forbi Gammel Havn fra den 13. april.

  • Pressefoto Brian Mimi Kaptajngammelhavn Beskaaret Mimi Jørgensen og Brian Løkkegaard er klar til at åbne Kaptajn Gammel Havn for sæsonen. Foto: Kaptajn Gammel Havn
  • IMG 9585 Lowres Fra åbningen af Kaptajn Gammel Havn i september 2023. Foto: Kaptajn Gammel Havn