Kanalbyen ønsker glædelig jul og godt nytår 2024

  • Luftfoto med julemand Foto: SH Luftfoto
Julen står for døren, og Kanalbyen i Fredericia ser tilbage på et år med endnu flere beboere, liv og aktivitet - og et kongeligt besøg.

Den nye bydel mellem fæstningsbyens historiske bymidte og Lillebælt bliver stille og roligt mere befolket. Siden sidste jul er indbyggertallet vokset med en tredjedel, og ca. 675 bor nu i Kanalbyen.

Det skyldes især, at AP Pensions byggeri Carolinelunden er indflyttet, og dermed er der nu liv på begge sider af Frederiks Kanal.

På den anden side af Oldenborggade, i Kongensstræde, lægger Realdania By & Byg sidste hånd på to udviklingsbyggerier, hvor der er eksperimenteret med forskellige metoder til at nedbringe CO2-udledningen fra byggeriet. Boligerne skal lejes ud – og flere byggerier er på vej.

Fællesskab og aktivitet

Parken Søndervold, som åbnede sidste år, er populær og gror i disse år mere og mere til. Også fællesskabet spirer i parken, nærmere bestemt i byhaverne, hvor haveentusiaster samles og hygger sig hver uge.

Årets sociale højdepunkt var dog bydelsforeningens store beboerarrangement i august, hvor bydelsforeningens aktivitetsudvalg sørgede for musik, mad, drikke og masser af hygge for Kanalbyens beboere. Det er anden gang, at begivenheden løb af stablen, så det begynder at ligne en tradition.

Den midlertidige containerby er væk, men en midlertidig hytteby var i sommer med til at skabe liv ved Gammel Havn, og på den gamle havnegrills placering kan man nu besøge is- og spisekabyssen Kaptajn Gammel Havn i sommerhalvåret.

Kongeligt besøg

Der var dog én begivenhed, som i særlig grad rettede fokus mod Fredericia og Kanalbyen, nemlig da Hendes Majestæt Dronningen lagde til kaj i Gammel Havn med Kongeskibet Dannebrog og blev taget særdeles godt imod af fredericianerne i den strålende septembersol. Meget passende omfattede majestætens besøg gårdrummet i boligbyggeriet Kongens Punkt.

Idet vi ser frem til endnu et godt år, ønsker vi alle Kanalbyens beboere, gæster, samarbejdspartnere og følgere en rigtig glædelig jul og alt godt i 2024!