Her kører Dronningen gennem Kanalbyen

  • Dronningens rute Når Dronningen afslutter sit besøg i Kongens Punkt omkring kl. 15.30, vil hun blive kørt i en golfbil tilbage til Kongeskibet i Gammel Havn. Foto: SH Luftfoto
Hendes Majestæt Dronningens besøg i Fredericia på fredag den 1. september starter og slutter i Kanalbyen.

Når Kongeskibet Dannebrog på fredag den 1. september 2023 kl. 10 lægger til kaj i Gammel Havn, venter der Dronningen en modtagelse med nifoldigt leve og ”Kong Christian” udført af Slesvigske Musikkorps, inden hun sammen med borgmester Steen Wrist kører i karet gennem Fredericias gader.

Efter et program, der blandt andet byder på virksomhedsbesøg og møde med skuespillere på Fredericia Musicalteater, rundes dagen af i Kanalbyen i Fredericia. Kl. 15.25 får Dronningen nemlig lejlighed til at opleve gårdrummet til boligbyggeriet ”Kongens Punkt”.

Navnet kommer af, at det var præcis dette sted, Frederik den 3. udpegede som centrum for en idealby og kongeby. Historien siger, at Kongen slog et cirkelslag på et kort med en passer. For lige her – midt i Danmark og bag et moderne voldanlæg, var det helt oplagt at bygge rigets nye centrum, set med Kongens øjne.

I gårdrummet får Dronningen desuden fremvist Signe Guttormsens stedsspecifikke kunstværk ”DET VI IKKE VED DET VED VI IKKE” fra 2020.

Gennem Søndervold og Carolinelunden

Efter besøget i Kongens Punkt bliver majestæten kørt i en golfbil gennem Kanalbyen. Først går turen sydpå ad Kongensgade og herfra ind gennem naturparken Søndervold, som åbnede sidste år.

Golfbilen fortsætter ad Delmenhorstgade, hvor ikke mindst beboerne i Carolinelunden på begge sider af gaden får rig mulighed for at se Dronningen, inden hun krydser kanalen til Frederiks Promenade og igen krydser kanalen ved Gammel Havn for at gå ombord på Kongeskibet.

Den offentlige del af dagens program rummer blandt andet også underholdning med Teater Figuletta på kajen ved Gammel Havn kl. 14, 15 og 16, og kl. 19 musicerer 6. Juli Garden samme sted. Dagen afsluttes kl. 21.30 med kanonsalut og fyrværkeri, hvor Fredericia sender Dannebrog flot fra byen

Man kan læse mere om programmet for Dronningens besøg og blandt andet også se ruten for karetturen i Fredericias gader på sensommertogt.fredericia.dk.

  • Dronning 2008 Foto Ole Olsen Web Kongeskibet Dannebrog fotograferet i forbindelse med et besøg i Fredericia i 2008. Foto: Ole Olsen, Fredericia Kommune