C-Byen åbner i påsken

  • Dreng i C-Byen Liv i containerbyen C-Byen Foto: Ole Sejrup
Foråret står for døren, og når boderne og udstillerne i C-Byen åbner for sæsonen 1. april, bliver det både med nyheder og gengangere på programmet.

Figurteater, malerier og håndbyggede elcykler er forårets nyheder for alle, der lægger vejen forbi Kanalbyens midlertidige containerby C-Byen i den nye sæson. Men der er som sædvanlig også mange andre muligheder, hvis man for eksempel har lyst til at shoppe, leje kajakker eller bare glæde sig over udstillernes kreativitet.

Skærtorsdag, den 1. april kl. 10 slår C-Byens 13 containere dørene op, og traditionen tro kan man igen slentre rundt mellem boderne og se på brugskunst, vinylplader eller pileflet – eller nyde en is eller en kop kaffe i påskesolen.

Kunstnerisk kærestepar

For de kunstinteresserede byder C-Byen på en helt ny mulighed. ”By Staggemeier" og "By Anne Frank" alias kæresteparret Emil Staggemeier og Natalie Laursen har nemlig indtaget en af containerne, hvor de nu viser deres malerier frem.

Emil Staggemeier har tidligere udstillet og haft kunstbod i Fredericia, men det er første gang, at han har fået et fast salgssted.

Figurteater og elcykler

Fra maj flytter Teater Figuletta ind i scenecontaineren. Det er dukkemager og manuskriptforfatter Bonnie Lykke, som udformer eventyrlige dukker, ofte i meget stort format, og optræder med dem til glæde for både små og store gæster.

Endelig kan man som noget nyt se nærmere på håndbyggede nordiske elcykler, såkaldte Fatbikes, fra virksomheden WafaBike. I shoppen kan du fra 1. april møde Frederik, der er eneforhandler af cyklerne i Danmark.

Veteranbilerne vender tilbage

Vanen tro kan man også i år se de flotte, kromskinnende vintage-biler rulle ind i Kanalbyen. Veteranbil Klub Lillebælt vender troligt tilbage til deres plads langs med Gammel Havn og stiller køretøjerne til skue fra tirsdag den 6, april kl. 17 og derefter hver tirsdag i løbet af sommeren.

Corona-forholdsregler

Åbningen af C-byen sker naturligvis med de nødvendige forholdsregler, idet der kun må være én gæst iført mundbind ad gangen i den enkelte container, ligesom der vil være håndsprit til stede. Alle besøgende bedes holde afstand.

Man kan følge med i de mange aktiviteter på C-byens facebookside på www.facebook.com/cdinby

Læs mere om C-Byen her.

  • C Byen Kreditering Ole Sejrup Web Der er aktiviteter for alle aldre i C-Byen. Foto: Ole Sejrup
  • Veteranbiler I Kanalbyen Web Veteranbilerne samles igen i Kanalbyen hver tirsdag i sæsonen. Foto: Joan Barløse